Beheer geregeld voor monument slachtoffers MH17

Beheer geregeld voor monument slachtoffers MH17
© Archieffoto
Het monument voor de slachtoffers van MH17.

Een klein half jaar nadat het Nationaal Monument MH17 officieel werd geopend in Park Vijfhuizen, is nu ook het beheer van het monument voor de komende twintig jaar geregeld.

De Stichting Nationaal Monument MH17 had voldoende fondsen geworven om het monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers aan de ramp met de MH17 mogelijk te maken, maar voor het beheer was nog niet voldoende geld binnen.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben deze week besloten eenmalig een bedrag van 225.000 euro beschikbaar te stellen voor het beheer van het monument. Dit onder de voorwaarde dat het Recreatieschap Spaarnwoude het opdrachtgeverschap voor het beheer op zich neemt.

Met de provinciale steun is er nu voldoende geld binnen voor de komende twintig jaar.

Ook de Stichting Nationaal Monument MH17, het recreatieschap, de gemeente Haarlemmermeer en het Rijk leveren een financiële bijdrage. In totaal gaat het om een bedrag van 9 ton.

Er is een groep van circa vijftig vrijwilligers gevonden (Vrienden van het Monument) die helpen bij het beheer van het monument.

Gedeputeerde Staten laten weten dat het een bijdrage verstrekt omdat het gaat om een monument dat ter nagedachtenis aan een ramp die een grote maatschappelijke impact heeft gehad, ook in Noord-Holland. Daarnaast draagt het monument volgens het provinciaal bestuur bij aan de beeldkwaliteit en het gebruik van het recreatiegebied in Vijfhuizen.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws