Beslag op drie panden coureur monstertruck

Beslag op drie panden coureur monstertruck
© ANP
Beslag op monstertruck Haaksbergen afgewezen

De stichting Waarborgfonds Motorverkeer heeft beslag gelegd op drie panden van stuntcoureur Mario Doornink. Daaronder ook zijn riante woonhuis annex bedrijfspand in Vijfhuizen, ooit bezit van Heineken-ontvoerder wijlen Cor van Hout. Doornink kocht dat gebouw in 2009.

Het Waarborgfonds heeft die stap gezet in de strijd om de schadeclaims als gevolg van het drama in Haaksbergen. In september vorig jaar reed Doornink door nog onbekende oorzaak bij een stunt met zijn monstertruck het publiek in. Daarbij vielen drie doden en raakten 28 mensen gewond, van wie enkelen zeer ernstig.

Doornink was voor die stunt niet verzekerd. Er is nu een felle juridische strijd gaande wie aansprakelijk is en wie voor alle letsels en schades moet betalen.

Het Waarborgfonds heeft zich in die strijd bereid verklaard de schades te vergoeden, maar wil die daarna alsnog gaan verhalen op de schuldigen. Op Doornink, dan wel de gemeente Haaksbergen of de organisatie van de stuntshow, Sterevenementen. In het kader van dat gevecht is nu beslag gelegd op bezittingen van Doornink. Het gaat behalve om zijn woonhuis/bedrijfspand in Vijfhuizen ook om twee panden in Haarlem. Het beslag, dat door de rechtbank al is goedgekeurd, blijkt uit gegevens bij het Kadaster.

Eerder werd een poging gedaan door letselspecialist Yme Drost uit Hengelo om de monstertruck in beslag te nemen. Dat werd door de rechtbank in Almelo afgewezen, omdat de Stichting Waarborgfonds Motorvoertuigen zich ondertussen bereid had verklaard de schades te gaan betalen.

Het Waarborgfonds vocht ook de verleende vergunning aan voor de fatale stuntshow. Als die vergunning wordt vernietigd, dan is daarmee ook de weg vrij om Haaksbergen aansprakelijk te stellen.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws