CNV kondigt vervolgacties streekvervoer aan

CNV kondigt vervolgacties streekvervoer aan

Vakbond CNV is zeer te spreken over de actiebereidheid van de stakende buschauffeurs en machinisten. Volgens de bond worden er al vervolgacties voorbereid voor het geval dat de werkgevers hun personeel niet tegemoetkomen.

,,De actiebereidheid is enorm”, aldus CNV-onderhandelaar Sanne van der Meulen. ,,Dit gaat echt ergens over: de mensen willen dat er naar hen wordt geluisterd. Ze willen concrete afspraken over de werkdruk en sociale roosters.”

De staking duurt tot donderdagavond 23.00 uur. ,,Maar als de werkgevers denken dat het hiermee klaar is, hebben ze het mis’’, vervolgt Van der Meulen. ,,We bereiden al vervolgacties voor. Vanaf 16 januari zullen die de vorm krijgen van regionale estafetteacties. Maar we hopen dat de werkgevers zich op tijd realiseren dat het ernst is.”

De FNV beaamt dit. ,,We hopen dat we met deze staking een duidelijk signaal hebben gegeven aan de werkgevers om concrete afspraken te maken. We geven ze hiervoor tot 15 januari de tijd om inhoudelijk op onze eisen in te gaan, anders volgen regionale acties.''

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws