Dinner in the Sky: ’Dan liever de lucht in’ [video]

Dinner in the Sky: ’Dan liever de lucht in’ [video]
Kasteel De Wittenburg in Wassenaar ligt in een bosrijke omgeving, maar op 50 meter hoogte is ook de skyline van Den Haag goed te zien.

Waarom zou je met beide benen op de grond dineren, als je ook op vijftig meter hoogte kan tafelen? Precies. Zoals Jan van Speijk in 1831 al zei: dan liever de lucht in.

Met die gedachte in het achterhoofd sloegen ondernemers Ben de Rooij, Ralf Meppelder en Ron Schouten de handen ineen. ’Dinner in the Sky’ doet wat het belooft: dineren, in ons geval lunchen, in de lucht. Zo’n 20 tafelgasten kunnen aanschuiven in een soort van achtbaanstoelen. Strak vastgegespt takelt de stalen keuken-en-eetzaal-ineen naar boven. Daar aangekomen wordt al snel de amuse geserveerd.

Het van oorsprong Belgische concept bestaat al een jaar of 11 en is actief in bijna 60 landen. Ook in Nederland hebben enkele gasten al op hoog niveau gegeten, maar gisteren was de officiële lancering op Kasteel De Wittenburg in Wassenaar, waar Ralf Meppelder als directeur de scepter zwaait. Onder de genodigden bevriende zakenrelaties, zoals CEO Harry van der Zee van schoenenmerk Van Gils en uitgever Chanine Jaikaran van Into Business, maar ook leden van de pers.

Champagne

Een officiële lancering is uiteraard pas een officiële lancering met een bijpassende champagne. Champagne Ambassadeur Hinke de Jong koos voor L’Audacieuse. Die kent u van het huis Person. Toepasselijk, want l’Audacieuse is Frans voor ’De Gedurfde’. En een beetje durf heeft de dinergast die de lucht in moet wel nodig. Daisy Bosveld (23), uit Lisse, serveert uit.

De eetzaal wordt omhoog getakeld.
De eetzaal wordt omhoog getakeld.

Voorafgaand grappen de gasten over een acuut opspelende hoogtevrees, maar als het moment-surpreme daar is wint de nieuwsgierigheid het van de misselijkheid. Dineren op 50 meter hoogte is even wennen. Je vergeet bijna te eten, omdat je te druk bent met het uitzicht en de ervaring. Kasteel De Wittenburg, een locatie met een exclusief karakter, staat niet bekend om zijn toegankelijkheid. Op deze hoogte de kasteeltoren zien is dus best bijzonder. „Een unieke ervaring”, zegt Van der Zee nadien.

Toetje

De lunch wordt bereid door sterrenchef Marc Smeets. Ook voor hem is het gisterenmiddag de eerste keer. Na de plat principal blijkt hij iets belangrijks vergeten te zijn: het toetje staat nog beneden. Hilariteit alom. In luttele minuten daalt en stijgt de eetzaal, om gelukkig ook het nagerecht in de hoogte te kunnen nuttigen. En het bleef nog lang onrustig in Wassenaar.

Luxe segment

Hoe kun je zelf in de lucht eten? „Zes bedrijven zouden bijvoorbeeld gezamenlijk een netwerkevent kunnen organiseren. Er kunnen per dag zes shifts naar boven”, legt Leidenaar De Rooij uit.

Er kunnen zo’n 20 gasten aan tafel, voor een slordige 250 euro per couvert. Geïnteresseerden, (’waarschijnlijk bedrijven, maar particulieren zijn welkom’) kunnen voor meer informatie terecht op www.dinnerintheskynederland.nl

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws