Forse vertraging kerstpost door verwarring brievenbussen

Forse vertraging kerstpost door verwarring brievenbussen
© Foto GinoPress BV
Kerstkaarten moeten wel in de juiste brievenbus worden gedeponeerd.

Vrienden en kennissen van Wilco Devilee uit Leiden moeten nog even wachten op hun kerstkaart. Hij is één van de velen die zijn kerstkaarten in de verkeerde brievenbus heeft gedaan.

Wilco is gezwicht voor de goedkopere kerstzegels van postbedrijf Sandd. Dit bedrijf gaat dit jaar volop de concurrentie aan met PostNL met kerstzegels van 50 eurocent. Maar wat niet alle klanten doorhebben is dat de kaarten in de blauwe brievenbussen bij de Sandd postpunten (er zijn er 800 in Nederland, red.) moeten worden gedeponeerd en dus niet in die van PostNL.

Een woordvoerster van Sandd laat weten dat nog niet bekend is hoeveel kaarten er in de oranje brievenbussen van PostNL terecht zijn gekomen. ,,Dat weten we pas in januari.’’ Volgens haar komt het echter ook geregeld voor dat kaarten met zegels van PostNL in de brievenbussen van Sandd zitten.

Ze laat weten dat PostNL de kaarten uiteindelijk bij Sandd aflevert en vice versa. ,,Hierover zijn afspraken gemaakt. Ze worden dus wel bezorgd, maar er gaat wel anderhalve week overheen. Een forse vertraging dus.’’

Een woordvoerster van PostNL stelt dat het beslist niet de bedoeling is dat post met een Sandd-frankering in de brievenbussen van PostNL terecht komt. ,,Ons bedrijf levert een andere dienst dan Sandd, al is het alleen al doordat wij vijf dagen in de week bezorgen, in plaats van twee keer per week.’’ Ze weet niet hoe vaak er post met Sandd-zegels moet worden doorgestuurd.

Wilco heeft zijn vrienden alvast maar een digitale kaart gestuurd.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws