Geen KLM-vluchten vanaf Schiphol door stroomstoring [update]

Geen KLM-vluchten vanaf Schiphol door stroomstoring [update]

KLM heeft woensdag 34 retourvluchten van en naar Schiphol moeten annuleren door een stroomstoring.

In de loop van de avond was de stroomstoring helemaal verholpen, maar reizigers moesten nog wel rekening houden met vertragingen, zei een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij.

Het gaat om vliegtuigen die naar bestemmingen in Europa zouden vliegen, en ook weer terug naar Schiphol.

Volgens een woordvoerder van Schiphol heeft alleen KLM last van het probleem. KLM bevestigt ’een grote technische storing’.

De servicecentra waren woensdagmiddag ook enige tijd niet of slecht bereikbaar. Op Twitter klagen mensen dat ze soms al meer dan een uur telefonisch contact proberen te krijgen met de KLM, maar dat dat niet lukte. Rond 16.30 zou het probleem zich niet meer moeten voordoen.

,,Door de storing lopen verschillende vluchten momenteel vertraging op. De toestellen die al vertrokken zijn ondervinden geen hinder. De vliegveiligheid is niet in het geding'', aldus KLM.

In een vliegtuig van KLM werd omgeroepen dat geen brandstof getankt kan worden en de bagage niet geladen kan worden. Passagiers zitten al meer dan een uur in dat stilstaande vliegtuig op Schiphol.

Zaterdag was er ook een stroomstoring op Schiphol, bij het bagage-afhandelingsysteem. Woensdagmiddag klagen reizigers op twitter dat ze erg lang moeten wachten op bagage vanwege de stroomstoring.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws