Kunstfort Vijfhuizen krijgt buitenbioscoop

Het buitenterrein van het Kunstfort bij Vijfhuizen wordt omgetoverd tot een gratis buitenbioscoop. Vanaf 23 augustus worden in tien dagen ’s avonds zes speelfilms vertoond. BuitenBios BLOB is een initiatief van de Vijfhuizense Mariken Straat.

De films worden vertoond op het kunstwerk BLOB. Het ’doek’ heeft een afmeting van vier bij zes meter. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Genieloods. Vanaf 20.30 uur zijn bezoekers welkom, waarna er 45 minuten slapstick wordt vertoond. Rond 21.15 uur start de hoofdfilm.

Straat rekent op veertig tot vijftig bezoekers. ,,We hopen dat de buitenbios mensen een picknickgevoel geeft en bijdraagt aan versterking van sociale contacten. Als het een succes wordt, krijgt het volgend jaar een vervolg’’, zegt Straat (38). De filmvoorstellingen zijn op 23, 24, 25, 30 en 31 augustus en op 1 september. Inschrijven is wenselijk in verband met de organisatie (www.kunstfort.nl) .,,Maar we gaan niet bij de ingang staan en namen controleren of zo.’’ Er zijn stoelen, banken en fleecedekens op het terrein aanwezig, maar bezoekers mogen ook hun eigen picknickkleedje of kussentje meenemen.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws