Lichaam Anne Faber gevonden in bos Zeewolde

Lichaam Anne Faber gevonden in bos Zeewolde
© ANP KOEN VAN WEEL
Luchtfoto van de zoekactie gericht op een specifieke plek in de omgeving van het Nulderpad in Zeewolde.

De vermiste Anne Faber uit Utrecht is donderdag dood gevonden in de buurt van Zeewolde (Flevoland). Rutger Jeuken, plaatsvervangende hoofdofficier van justitie, meldde de vondst van haar lichaam aan het begin van de avond tijdens een persconferentie. Ook is via forensisch onderzoek vastgesteld dat het om Faber gaat.

Volgens Gerda van Leeuwen, politiechef Midden-Nederland, kreeg de politie van verdachte Michael P. woensdagavond informatie over de locatie waar Faber zich bevond. Op basis daarvan werd begonnen met het zoeken met speurhonden.

Eerder op de dag werd al bekend dat de politie vermoedde dat het stoffelijk overschot op een specifieke plaats in het buitengebied van Zeewolde zou liggen. Dat vermoeden bleek juist.

De 25-jarige vrouw uit Utrecht raakte bijna twee weken geleden vermist. Ze ging fietsen, stuurde haar vriend nog een laatste verregende foto van zichzelf en verdween daarna spoorloos.

© Foto Politie

Begin deze week pakte de politie de 27-jarige P. op. Hij heeft in Zeewolde gewoond.

NFI

Het lichaam van Faber is weggehaald uit Zeewolde. Het stoffelijk overschot gaat naar het NFI (Nederlands Forensisch Instituut) in Den Haag voor onderzoek.

Rond 21.00 uur meldde de politie dat het forensisch onderzoek in de omgeving waar het lichaam van Faber is gevonden, is afgerond en dat het gebied is vrijgegeven.

Slechtste scenario

Een oom van Anne, Hans Faber, sprak tijdens de persconferentie. Hij zei dat het zwartste en slechtste scenario donderdag is uitgekomen. Hans Faber is de woordvoerder van de familie. Volgens hem zijn er veel vragen bij de familie, zoals waarom P. ,,vrij rondliep''.

,,Hoe kon dit gebeuren? Waarom liep deze man vrij rond?’’, zei hij in een korte verklaring in Zeewolde. ,,We hebben als familie nog heel veel vragen. Maar met de antwoorden zullen we Anne helaas niet terugkrijgen.’’

Verdriet en pijn overheersten voor de naasten echter donderdag, toen vast kwam te staan dat Faber niet meer leefde. Hans Faber dankte namens de familie voor alle steun en hulp in de afgelopen twee weken.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws