Ruim 200 'vieze' winkels onder toezicht

Ruim 200 'vieze' winkels onder toezicht

Ruim 200 supermarkten, bakkers, slagers en toko's zijn tussen 2013 en juli 2016 onder verscherpt toezicht gesteld of hebben boetes gekregen vanwege slechte hygiëne en voedselveiligheid.

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws, dat bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) de lijst met winkels heeft opgevraagd. RTL heeft op hun site een kaart gepubliceerd met de locaties van de betreffende winkels. Als winkels een reactie hebben gegeven, is deze ook te zien naast de informatie die RTL heeft gekregen van het NVWA.

Naast veel zaken in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag worden zaken in onder andere Leiden, Alphen aan den Rijn, Haarlem, Beverwijk, Den Helder, Alkmaar, Purmerend, Heerhugowaard en Hoorn. Op de lijst komen ook bedrijven voor die inmiddels zijn gesloten.

Naast veel kleine ondernemingen gaat het ook om filialen van grote ketens als Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat, Aldi, Dekamarkt, Plus, Vomar, Dirk en Deen. Inspecteurs troffen naast ongedierte en hun uitwerpselen onder meer bederfelijke en mogelijk met 'poepbacterie' E-coli en salmonella besmette producten aan. In één winkel lagen bijvoorbeeld karkassen en uitwerpselen van ratten. Een andere winkel verkocht nootjes die waren doordrenkt met urine van ratten.

Volgens RTL Nieuws waren dit soort inspectieresultaten voor consumenten tot nu toe geheim. Zo kunnen klanten niet weten of de winkel die zij bezoeken voldoet aan alle eisen.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws