Staking openbaar vervoer krijgt regionaal vervolg

Staking openbaar vervoer krijgt regionaal vervolg

De landelijke staking in het streekvervoer gaat dinsdag haar tweede dag in. Ook zal staking volgende week een regionaal vervolg krijgen. Dat heeft FNV-onderhandelaar Paula Verhoef gezegd in het tv-programma Nieuwsuur.

,,Wij realiseren ons wel dat het lastig is voor passagiers, er komt dus niet opnieuw een landelijke staking, maar we gaan regionaal wel druk zetten", aldus Verhoef.

Dinsdag ligt het streekvervoer weer bijna volledig plat. Er wordt gestaakt tot elf uur ’s avonds. 's Middags vindt op initiatief van FNV een demonstratieve mars plaats in Den Haag.

Met de 48-uursstaking willen de FNV en het CNV hun eisen voor een nieuwe cao voor de werknemers bij de regionale vervoersbedrijven kracht bijzetten. De stakers willen een loonsverhoging, maatregelen om de werkdruk te verminderen en plaspauzes tijdens hun dienst. De werkgevers hadden geprobeerd de staking door de rechter te laten verbieden. Die ging daar niet in mee.

Veel stakers gaan dinsdag dan naar een 1-meimanifestatie op het Malieveld in Den Haag. De cao voor het streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers. Het stadsvervoer in Amsterdam (GVB), Den Haag (HTM) en Rotterdam (RET) valt niet onder de actie. Zij hebben een andere cao.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws