TUI en Transavia: geen uitval vluchten door stroomstoring Schiphol

TUI en Transavia: geen uitval vluchten door stroomstoring Schiphol
© ANP

Reisorganisatie TUI en luchtvaartmaatschappij Transavia hebben geen vluchten hoeven te schrappen door de stroomstoring zondagochtend op Schiphol.

De meeste reizigers moesten wel rekening houden met vertraging. In de ochtend heeft een aantal mensen de vlucht van TUI gemist omdat ze door de files op de toegangswegen niet op tijd op de luchthaven konden komen.

Lees ook: Claims door stroomstoring Schiphol mogelijk ongegrond om overmacht

,,We zijn met deze mensen op zoek gegaan naar een oplossing. We hebben ons coulant opgesteld, want het is al sneu genoeg dat deze mensen niet op vakantie konden'', aldus de woordvoerster van TUI.

Er stonden zo'n tiental vluchten van TUI gepland. De reisorganisatie hoopt dat de mensen die later op de dag vliegen hun bestemming kunnen bereiken. ,,We hebben ook extra mensen ingezet die helpen bij het inchecken en opvangen van de reizigers.''

Lees ook: Chaos op Schiphol: ’Daar gaat onze vakantie’ [update]

Ook Transavia hoopt dat iedereen kan vliegen. ,,Het was geen fijne start van de vakantie, maar we hebben geen vluchten hoeven schrappen. Er was vooral onzekerheid onder de mensen, omdat ze niet wisten waar ze aan toe waren. Maar we doen ons uiterste best om iedereen nog te vervoeren'', aldus de zegsvrouw van Transavia.

Corendon had voor zondag drie vluchten gepland staan die vanaf Schiphol zouden vliegen. Die zijn met gemiddeld anderhalf uur vertraging vertrokken, aldus een woordvoerder. ,,Gezien de omvang van de problemen op Schiphol, is het ons erg meegevallen.'' Voor maandag verwacht Corendon de geplande vluchten gewoon uit te kunnen voeren.

KLM heeft vooralsnog veertig zogenoemde Europa-vluchten, die heen en weer vliegen, moeten annuleren. De vliegtuigmaatschappij heeft veel last gehad van het dichtgooien van Schiphol, vertelt een KLM-woordvoerster.

Passagiers en eigen medewerkers konden de luchthaven niet bereiken. Ondertussen vertrokken er wel vluchten, onder meer om plek te maken voor andere vliegtuigen.

,,Sommige vluchten zijn leeg vertrokken, omdat de passagiers vast stonden.’’

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws