Vakbond dreigt met acties op Schiphol

Vakbond dreigt met acties op Schiphol

Vakbond FNV dreigt met acties in de bagage- en vrachtafhandeling op Schiphol. Dat zou vooral in de drukke meivakantie tot problemen kunnen leiden.

Aviapartner, Menzies Aviation en Swissport een ultimatum van FNV Luchtvaart ontvangen.

,,Bij de drie afhandelaren van passagiers en vracht op Schiphol zijn de afzonderlijke cao-onderhandelingen stukgelopen op loon, werkdruk en roosters. De bedrijven hebben tot donderdag 12.00 uur de tijd om in te gaan op de eisen van de ultimatums. Doen zij dit niet, dan volgen er gezamenlijke acties’’, laat FNV weten.

De 1.650 medewerkers hebben te maken met toenemende werkdruk en salarissen die achterblijven. bij de afhandelbedrijven. De onderlinge concurrentie tussen de bedrijven is daar de oorzaak van. Luchtvaartmaatschappijen stappen simpelweg over naar het bedrijf met de laagste prijs.

,,Dat moet stoppen. We willen een loonsverhoging van drie procent met een minimum van 75 euro per maand, minder werkdruk door meer mensen in dienst te nemen, meer vaste contracten en gezondere werkroosters.’’

Als de afhandelbedrijven niet ingaan op het ultimatum van FNV Luchtvaart, dan volgen er zeker acties waar de reizigers in eerste instantie weinig last van zullen hebben.

Maar aangezien er in de meivakantie een extreme drukte op Schiphol wordt verwacht, is de kans aanwezig dat reizigers langer zullen moeten wachten op hun bagage.

Dat betreft overigens niet de passagiers die met KLM reizen. KLM heeft eigen bagagemedewerkers.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws