Vechtpartij Hoofddorp: ’Ik laat mijn vrouw toch niet molesteren’

Vechtpartij Hoofddorp: ’Ik laat mijn vrouw toch niet molesteren’

Doe je nietsvermoedend de deur open, staat er een verwarde, agressieve man voor je die meteen zijn vuisten gebruikt. ’Talk of the town’ in de anders zo rustige woonwijk Floriande in Hoofddorp. Maandagavond maakte een 31-jarige man uit Hoorn daar de buurt onveilig. Drie bewoners raakten gewond.

Hij wil zijn verhaal vertellen, maar dan wel anoniem: ,,Het is half tien. We zitten met het hele gezin lekker op de bank televisie te kijken. De bel gaat en mijn vrouw en jongste dochter lopen naar de voordeur. Een onbekende kerel vraagt in het Engels om een fietspomp en valt mijn vrouw aan. Hij duwt de voordeur met zoveel kracht open dat er nu een gat in onze toiletdeur zit. Mijn vrouw krijgt een stomp tegen haar kaak en valt op de grond.”

,,Ondertussen ben ik, door haar angstige geschreeuw en dat van onze jongste, van de bank gesprongen. Onze oudste belt - heel alert - de politie. Ik spring over mijn vrouw heen. Even later lig ik een paar meter verderop met die indringer op straat. Zijn hoofd heb ik in een soort houdgreep. Maar hij kan nog wel prima ademen.”

,,Het is een krankzinnige situatie. Ik houd die gek in bedwang en een andere man, ik meen van Poolse afkomst, gaat achter mij op die belager zitten om me te helpen. Voor hetzelfde geld was dat een handlanger van die krankzinnige indringer geweest. Dit scenario bedenk je natuurlijk pas achteraf, want op dat moment handel ik echt in een reflex.”

Oerkracht

,,Ik heb nooit een vechtsport beoefend maar er komt me toch een oerkracht naar boven. ’Jij komt hier niet mee weg, ik laat mijn vrouw toch niet zomaar molesteren’, blijf ik maar denken. Ondertussen roept de Pool achter me dat ik hij bang is dat die kerel stikt. Ik zag dat hij echt genoeg ruimte had om te ademen.’’

De politie nam de verwarde man over en voerde hem geboeid weg. ,,Hij kwam daarna in Haarlem in een cel te zitten, hoorde mijn dochter via de portofoon van een agent.’’

Vervolgens werd het echtpaar los van elkaar verhoord. ,,Toen werd ons ook verteld dat er nog een ander slachtoffer is. Een bewoner in een andere straat.’’ Ook die deed nietsvermoedend de deur open en kreeg een volle vuist in het gezicht.

Idioot avontuur

,,Die buurtgenoot is er slechter aan toe dan wij. Hij moest echt met de ambulance worden afgevoerd. Ik heb schaafwonden, kneuzingen in mijn gezicht en een flink gekneusde hand aan dit idiote avontuur overgehouden. Met mijn vrouw lijkt het nu verder mee te vallen. Maar je weet maar nooit.’’

,,Waar ik het meest over pieker is mijn jongste. Ze heeft het allemaal zien gebeuren. Zij en mijn vrouw hebben de man recht aangekeken. En dat was geen prettig gezicht. Ze moeten beiden zeker hulp hebben om dit afschuwelijke trauma te verwerken.’’

Wat de man dreef, is onduidelijk. De politie wil niet veel vertellen maar weerspreekt wel het buurtgerucht dat de man is ontsnapt uit de nabij gelegen psychiatrische instelling.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws