Vluchtauto aanslag pand Telegraaf Media Groep gestolen in Woerden

Vluchtauto aanslag pand Telegraaf Media Groep gestolen in Woerden
© Foto ANP/Olim Bajmat
De uitgebrande zwarte Audi wordt afgevoerd.

De Audi RS5 die als vluchtwagen bij het geweld tegen het pand van Telegraaf Media Groep is gebruikt, blijkt in Woerden te zijn gestolen. Dat is ook de woonplaats van de verdachte van het afschieten van een raket op het gebouw van Panorama/Nieuwe Revu in Amsterdam.

Dat heeft de politie Amsterdam bevestigd. De vluchtauto werd woensdagochtend uitgebrand gevonden op een parkeerplaats aan de A10 in Amsterdam. In de nacht van 4 op 5 maart is de wagen gestolen in Woerden.

Lees ook: Verdachte beschieting Panorama/Nieuwe Revu lid motorclub

De auto stond geparkeerd aan de Edisonweg en de eigenaar loofde destijds een beloning uit van 1000 euro om zijn auto terug te krijgen.

De recherche heeft de laatste kilometers in kaart gebracht van de vluchtwagen. De Audi en de witte Volkswagen Caddy, waarmee brand aan het gebouw werd gesticht, reden daarvoor vanuit de Haarlemmerweg, Burgemeester De Vlugtlaan en de Seineweg naar de Basisweg waar het TMG-gebouw staat.

Hier ramde de bestuurder van de Caddy twee keer met zijn wagen de gevel en stak de wagen vervolgens in brand.

Lees ook: Nog veel onduidelijk over brandstichting bij TMG

De Audi werd meteen na het incident vastgelegd door een camera bij de oprit naar de A10 in de buurt van de Basisweg. Daarna verdween het voertuig precies een etmaal volledig van de radar, tot het uitgebrand werd teruggevonden.

Het kan zijn dat de daders bij een tankstation jerrycans met benzine hebben gevuld. De politie zoekt getuigen daarvan.

Een team van zo’n twintig politiemensen onderzoekt de zaak. De Caddy en de Audi worden bij het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op sporen. OM en politie gaan er van uit dat de incidenten bij TMG en Panorama/Nieuwe Revu vorige week verband houden met elkaar.

Ze zijn vermoedelijk een reactie, zo staat in een verklaring van burgemeester, jusitie en politie van Amsterdam, op publicaties in beide media over ’de georganiseerde misdaad’.

In De Telegraaf en Panorama verschenen in de afgelopen week twee grote producties over de gezochte ’Mocro-maffia’ topgangsters Ridouan Taghi en Saïd Razzouki, maar ook over de motorbende Kaloh Wagoh Main Triad is geschreven.

Leden van deze motorclub worden verdacht van een liquidatie in het ’Mocro-milieu’.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws