Winst voor TMG door verkoop puzzeldochter

Winst voor TMG door verkoop puzzeldochter
© ANP

Telegraaf Media Groep (TMG) heeft het jaar 2017 afgesloten met een winst van 2,9 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een winst van 1,6 miljoen euro resteerde.

De verkoop van puzzeldochter Keesing en het belang in Talpa Radio stuwden het resultaat. Het geld van de Keesing-deal werd ook gebruikt om leningen af te lossen, zo staat in het jaarverslag.

TMG, dat onder meer het moederbedrijf is van deze krant, De Telegraaf, Veronica en Dumpert zag de opbrengsten afgelopen jaar ruim 10 procent lager uitvallen tot 312 miljoen euro, vooral door dalende advertentie-inkomsten uit print. Deze vielen op jaarbasis een derde lager uit.

Het mediaconcern zou verder af willen van internetsite GeenStijl. Volgens topman Marc Vangeel van TMG kan GeenStijl beter buiten TMG verdergaan en wordt er gezocht naar een koper. Het populaire videoportaal Dumpert, dat nu nog verbonden is aan GeenStijl, zou TMG wel willen behouden. ,,Een verkoop moet voor alle partijen wel ordentelijk verlopen, aldus Vangeel.

TMG werd halverwege vorig jaar overgenomen door het Belgische Mediahuis. In een paar maanden tijd lukte het de Belgen om het bedrijfsresultaat fors op te vijzelen. Evengoed was nog sprake van een negatief resultaat van 9,7 miljoen euro, tegen een min van 12,3 miljoen euro een jaar eerder. TMG mikt in 2020 weer op ,,een gezond" bedrijfsresultaat.

TMG richt zich naar eigen zeggen weer meer op kwalitatieve journalistiek door de sterke merken. In het afgelopen jaar zij al de nodige stappen gezet. Zo werd het merkenportfolio opgeschoond en zijn binnen de organisatie maatregelen genomen. Door efficiënter te werken gaan ook de kosten omlaag. De overname door Mediahuis heeft onder meer gezorgd voor voordelen op het gebied van ICT, inkoop en drukwerk.

Sinds de beëindiging van de beursnotering op 22 februari 2018 bezit Mediahuis meer dan 99,5 procent van de aandelen TMG. De Belgen zijn inmiddels een uitkoopregeling gestart voor de resterende 0,5 procent. Naar verwachting is dit proces voor eind 2018 afgewikkeld.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws