Witchworld kan wél heksen [video]

Witchworld kan wél heksen [video]
Ton Theunis.

Nu wonen er nog vooral vleermuizen. Maar straks moeten trollen, heksen, tovenaars, ridders, jonkvrouwen en draken het fameuze kasteel in Almere bevolken, dat al sinds 2002 de modernste ruïne van Nederland is.

Witchworld gaat het heten, een themapark dat is gebaseerd op een reeks fantasy-boeken van auteur Ton Theunis. Die tevens algemeen directeur is van dit themapark-in-ontwikkeling.

Die ontwikkeling duurt al jaren. Het is nog altijd wachten op een investeerder met een grote zak geld. Er is 98 miljoen euro nodig om het park te verwezenlijken. Dat lijkt op het oog niet erg op te schieten. Sinds Theunis in 2015 in de pers kwam met de ondertekening van een voorlopig koopcontract voor het kasteel, is er op het kasteelterrein zelf weinig veranderd.

Dagbesteding

Maar Witchworld bestaat wel degelijk. In de vorm van een kantoor waar de tientallen personeelsleden, gesteund door talrijke stagiaires en cliënten van een dagbesteding. Want Witchworld is niet alleen een gewild opleidingscentrum waar studenten van mbo, hbo en de universiteit stages lopen, maar het is ook een dagbestedingscentrum dat mensen met een stevige afstand tot de arbeidsmarkt omarmt. En aan het werk helpt.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws