Zwart-wit: Barth

Waarom hebben veel mensen genoeg van de politiek. Dat komt doordat beloften niet nagekomen worden. Er besluiten worden genomen die nergens in de programma’s van de partijen zijn terug te vinden.

Misschien staat het in het lijstje ergernissen niet op de eerste plek, maar gedrag dat niet past bij de kleur van de politicus is ook koren op de molen van degenen die de politiek de rug toekeren.

Marleen Barth heeft als vooraanstaand politicus van de PvdA elke relatie met de werkelijkheid van de gewone Nederlander verloren.

Gedroeg zich met haar partner burgemeester Hoekema als zonnekoning. De burgemeesterswoning in Wassenaar werd voor een flink bedrag verbouwd. De noodzaak daarvoor was twijfelachtig. Bizar werd het op het moment dat Hoekema vertrok als burgemeester. Barth betoogde dat een huurverlaging gezien de mindere inkomsten van haar partner logisch was. Wonen in een huis van twee miljoen voor de habbekrats van duizend euro.

Het uitkomen van deze informatie had Barth als fractievoorzitter van de PvdA in de Eerste Kamer al moeten laten besluiten te vertrekken.

Dat bleek te logisch gedacht. Barth stapte pas op na commotie over haar afwezigheid in de Kamer bij het donordebat. De vraag blijft of ze er iets van heeft geleerd. Ik denk het niet.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws