Zwart-wit: Klimaat

Zwart-wit: Klimaat
© © HDCMEDIA

De maandag in de Duitse stad Bonn begonnen Klimaatconferentie is van cruciale betekenis voor de toekomst van het milieu wereldwijd. Op de bijeenkomst moet blijken of het in Parijs in 2015 door alle landen afgesloten milieuakkoord overeind kan blijven. Belangrijkste punt van het akkoord is het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

De andere deelnemers aan de conferentie kijken met spanning uit naar de inbreng van de Verenigde Staten.

President Trump had aangekondigd van het akkoord af te willen, omdat hij de ophef over het milieu zwaar overdreven vindt en zijn land onevenredig veel zou moeten betalen om arme landen te helpen met het halen van de milieudoelstellingen.

De Nederlandse regering heeft een goede voorzet gegeven met de aankondiging niet de in EU-verband afgesproken 40, maar 55 procent van de uitstoot terug te willen dringen voor 2030. Nederland behoort daarmee tot de internationale voorhoede als het gaat om milieu-inspanningen.

De Nederlandse delegatie moet daarnaast zijn invloed in Bonn gebruiken om te voorkomen dat landen uit het akkoord stappen.

Een gelegenheid voor het kabinet Rutte-III te laten zien dat het ernst maakt met het milieubeleid en om de mensen die de regering het verwijt maken alleen op te komen voor het bedrijfsleven, de mond te snoeren.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws