Zwart-wit: Risk

Zwart-wit: Risk
© © HDCMEDIA

Bommen en granaten! Dat krijg je nou als Donald Trump eens niet kan golfen met zijn gasten.

De Chinese president Xi Jinping, dezer dagen eregast van de Amerikaanse president in diens golfparadijs in Florida, doet geen zaken op de greens. Althans, niet openlijk. Hij leidt een communistische volksrepubliek. En in China geldt de golfbaan als speeltuin voor corrupte en frauduleuze zaken.

Uit nood ga je dan maar politiek bedrijven. Niet over oud zeer als de handelsbetrekkingen. Nee, Trump en Xi pakten de wereldkaart erbij en gingen ’risken’ voor gevorderden. Dan komt zo’n Syrische gifgasaanval natuurlijk als geroepen. Gifbommen van een dictator die overleeft omdat nog zo’n machtige wereldleider, Vladimir Poetin, hem helpt.

Gevolg: 59 kruisraketten op militaire bases in Syrië, vlak onder de neus van dictator Assad. Terwijl Trump toch zijn hele campagne lang twitterde dat Syrië hem amper interesseerde. De rebellen daar noemde hij ’ook slecht volk’.

Met zijn onverwacht snelle reactie op de gifgasaanval oogst Trump vooral bijval van ’geallieerden’ die de afgelopen maanden steeds argwanender werden omtrent zijn banden met Rusland en Poetin. Net als bij het echte spel Risk is nu de beurt aan de ’tegenspeler’. Poetin, die wist waar Trump ging bombarderen, heeft de dobbelstenen vast al opgepakt.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws