Zwart-wit: Covfefe

Zwart-wit: Covfefe

Het schouwen van ingewanden van offerdieren was ooit van levensbelang. De Babyloniërs konden aan de lever van een schaap zien welke kant het uitging met hun beschaving. De Romeinen beschikten over een Haruspex, een ziener, die uit de darmen van een haas de wil van de goden kon destilleren.

Nu wij over sociale media beschikken, zijn we onze eigen zieners. Sinds woensdag buigen miljoenen twitteraars zich over ’Covfefe’. Een recente ontboezeming van de machtigste man op aarde: Donald Trump.

Hij twitterde deze toverspreuk dinsdag waarna het grote duiden en schouwen op internet een aanvang nam. Was het een code? Was het een tikfout die te herleiden viel tot een richtinggevend principe? Was het Russisch voor ’Ik treed af’?

Woensdagn werd wél bekend dat Trump zijn land zeer waarschijnlijk terugtrekt uit het klimaatverdrag van Parijs, maar hoe relateer je dat aan Covfefe?

Trump heeft 31 miljoen volgers op Twitter.

We moeten onze spaarzame tijd selectief verdelen tussen de informatiebronnen die ons ter beschikking staan. De artikelen, nieuwsberichten en achtergrondverhalen in deze krant zijn voor u door deskundige mensen geselecteerd.

Als u benieuwd bent waar het met deze wereld heen gaat: volg onze krant dan en ontvolg Donald.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws