Hazerswoudse actie in raadzaal

Hazerswoudse actie in raadzaal

Burgemeester Spies kreeg donderdagavond een petitie met 500 handtekeningen tegen villabouw in de tuin van de Scheepjeskerk in Hazerswoude-Rijndijk.

Met spandoeken en gehuld in groene kleding zetten de demonstranten hun proest kracht bij in de raadzaal, vlak voordat de raadsvergadering begon. ’Laat je niet om de tuin leiden’, stond op een van de spandoeken. Met hun groene kleding benadrukten de demonstranten hun wens om de pastorietuin langs de Rijndijk groen te houden.

De handtekeningen komen van bewoners uit het buurtschap Groenendijk, maar ook van andere bewoners van Hazerswoude en Koudekerk aan den Rijn. Zij protesteren tegen de plannen van projectontwikkelaars De Langen & Van de Berg uit Bergambacht, die een bouwovereenkomst hebben gesloten met de Heilige Thomasparochie, waar de Scheepjeskerk onder valt. De gemeente Alphen aan den Rijn wil meewerken aan dit plan.

Het wijkcomité Groenendijk schaart zich achter de stichting Scheepjeskerk, die ook niks voelt voor bebouwing van de kerktuin langs de Rijndijk. Deze stichting presenteerde vorig jaar het idee om het voormalige klooster bij de Scheepjeskerk te verbouwen voor jongerenhuisvesting. In het gebouw zou plek zijn voor voor zo'n acht à tien studio's.

Het wijkcomité hield onlangs ook al een protestactie bij de Scheepjeskerk zelf en is van plan door te gaan met acties. ,,Wij hebben inmiddels al wel gesproken met de verantwoordelijke wethouders over het plan’’, zegt Jan Wesselingh van het buurtcomité Groenendijk. ,,Dat was op zich een goed gesprek, maar de bestemmingswijziging is nog niet van tafel en dat is nog wel ons doel.’’

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws