’Kleine’ drugsdealers uit Kaag en Braassem voor politierechter

’Kleine’ drugsdealers uit Kaag en Braassem voor politierechter
© Foto ANP
Drugs dealen.

Het openbaar ministerie brengt ’kleine’ drugsdealers voor de politierechter uit het grote politieonderzoek Ticket. Zo kreeg dinsdag een 22-jarige man uit Roelofarendsveen een voorwaardelijke celstraf van vier maanden.

De politie deed in Kaag en Braassem in 2015 een grootschalig onderzoek naar drugs. Dat is inmiddels klaar. De politie maakte dossiers op van elf dealers en stuurde die op naar het openbaar ministerie (OM).

,,We hebben de vier grote vissen voor de rechters van de meervoudige kamer gebracht’’, zegt een woordvoerder van het OM. Hij doelt op de mannen die eerder deze maand werden veroordeeld tot cel- en werkstraffen. ,,De kleinere dealers komen voor de politierechter.’’

Die behandelt minder zware vergrijpen en doet direct uitspraak. Het OM had tegen de 22-jarige man uit Roelofarendsveen een voorwaardelijke straf van zes maanden geëist en een werkstraf van 180 uur. De werkstraf werd overgenomen, maar de rechter vonniste een voorwaardelijke celstraf van vier maanden. De man verkocht als 20-jarige kleine hoeveelheden cocaïne, xtc en speed in zijn toenmalige woonplaats Roelofarendsveen.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws