Neeuwbop

Neeuwbop

Het weerbericht van vrijdagmiddag voorspelt een pak sneeuw dit weekend. Ik ga slapen in de hoop dat ik mijn bijna 2-jarige dochter kan laten kennismaken met sneeuwpoppen en een voorzichtig sneeuwballengevecht. Mijn collega’s zien het ook al voor zich. ,,Moeder en dochter kunnen samen pappa inpeperen’’, zegt Marieta handenwrijvend.

De wereld is inderdaad wit op zaterdagmorgen. Het is een klein laagje, maar genoeg om met een beetje fantasie voor sneeuw door te gaan. Weinig komt er helaas terecht van pappa inpeperen. Hij vindt het te koud en verschanst zich voor de houtkachel.

Mijn dochter en ik lopen we over het Hazeveld in Alphen. Die kleine is dik aangekleed, ik ben mijn warme attributen vergeten omdat ik het zo nodig allemaal vast moet leggen op film.

Mijn dochter roept alsmaar enthousiast ’neeuwbop’. Het lijkt wel of ze op een sneeuwpop doelt, maar zo’n witte goedsul is nergens te bekennen. Er is niet eens genoeg ’sneeuw’ voor één bal. Op de terugweg blijkt ze toch gelijk te hebben. Een mini-neeuwbop staat fier op het gemetselde hek van de buren. Hij heeft een roze mutsje en grindsteentjes als ogen en knopen. Daar hebben onze buurkinderen Nina, Bloem en Diesel natuurlijk sneeuw voor bij elkaar geschraapt van het hele Hazeveld.

Zo lijkt de wereld toch een winterwonderland.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws