OM: Rose in 2007 vermoord door echtgenoot uit Benthuizen

OM: Rose in 2007 vermoord door echtgenoot uit Benthuizen

Het Openbaar Ministerie verdenkt de 46-jarige echtgenoot van de in 2007 in Thailand verdwenen Rose Sulaiman van moord. Volgens de officier van justitie heeft Bert den D. uit Benthuizen zijn vrouw gewurgd in Thailand.

Dat bleek tijdens een zogeheten pro formazitting vrijdag bij de rechtbank in Den Haag.

Hoewel de doodsoorzaak van Sulaiman niet duidelijk is, ziet de rechtbank voldoende gronden om Den D. nog ten minste drie maanden langer vast te houden.

De Maleisische Sulaiman, die met Den D. en hun zoontje in Thailand woonde, verdween in 2007. Het lichaam van slachtoffer Rose (26) werd in 2008 gevonden in de gierput van het huis in Ranong (Thailand).

In mei 2016 werden haar in Maleisië begraven resten opgegraven, en onderzocht door het NFI. Dat coldcase-onderzoek leidde vervolgens in november 2016 tot de arrestatie van Den D.

Ontkend

De man uit Benthuizen verliet met zijn zoon Thailand na de plotselinge verdwijning van zijn vrouw en ging in Nederland wonen.

Den D. heeft altijd ontkend iets te maken te hebben met de dood van zijn echtgenote. Ook in de rechtbank bleef hij hierbij. ,,Ik heb het echt niet gedaan. Ik hou nog steeds van die vrouw", verklaard hij snikkend.

Den D. verklaarde eerder dat zijn vrouw afgereisd was naar haar moeder in Maleisië. Hij heeft zich verder tot nu toe beroepen op zijn zwijgrecht en wilde niet zeggen hoe zijn vrouw in een afgesloten gierkelder terecht is gekomen.

Losse handjes

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat Den D. wel degelijk betrokken is bij de dood van zijn vrouw.

Volgens het OM had Den D. losse handjes, was er regelmatig sprake van huiselijke geweld en vreesde de vrouw voor haar leven en zou Den D. actief op zoek geweest zijn naar een huurmoordenaar voor zijn vrouw.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws