Handhaven wordt lastig voor Tempo

Handhaven wordt lastig voor Tempo
© Foto Taco van der Eb
Debbie van Alphen van Pernix probeert Cas Lepelaar in stelling te brengen tegen Tilburg.

Tempo heeft de kans op handhaving in de hoofdklasse niet meer in eigen hand na de 20-25 nederlaag tegen Sporting Delta.

Het achttal van Jessica Zeevaart moet in de laatste wedstrijd winnen van degradant Oranje Wit en hopen dat kampioen KCC geen punt afgeeft aan KVS. Jelle Steenbeek (3), Janke Broeksma, Rosanne Wolvers, Martin Steenbeek en Edwin van der Weijde zorgden vanaf 5-5 voor een voorsprong van drie punten (8-5, 01-7 en 12-9), maar in de tweede helft viel tussen 16-16 en 16-20 de genadeklap. Frits Wip wordt de nieuwe coach van de Alphenaren.

Pernix gaf Tilburg het laatste zetje de overgangsklasse uit door met 28-17 te zegevieren. Coach Eric den Dekker zat geschorst op de tribune en Sven Kuipers haakte in de warming-up af met een liesblessure. De Leidenaars hadden echter kwaliteit genoeg om snel afstand te nemen (16-10 rust). Beide vakken scoorden veertien goals met Daan Heijnis (7), Tessa van Alphen, Vincent van Beek en Joost Kuipers (4) als uitschieters.

Fiks moest bij kampioen Die Haghe al na acht minuten een time-out nemen, omdat er niet veel goed ging (7-0). De formatie van Rick Nell kwam inderdaad beter in de wedstrijd (13-9), waarna een nieuwe reeks tegentreffers volgde (20-10). Jan Anholts, Kevin Vreeken, Dominic van Welzen (2), Lianne Anholts, Ilse Hazekamp en Roy Vreeken haalden weer op tot 22-19, maar daar bleef het bij: 24-20 eindstand.

Eersteklasser KZ Danaïden had het in de eerste helft nog lastig met de puntloze hekkensluiter ALO (11-13 rust). Coach Peter Jonker gaf in de pauze opdracht met meer beweging en dreiging aan te vallen. Dat leverde prompt treffers van Denise Melman (2), Amy de Wit en Robin Bekken op, waarmee de wedstrijd vroegtijdig beslist werd (11-17). Jasper van der Kouwen leverde zeven treffers voor de 17-22 winst.

Tweedeklasser Velocitas kon voor rust geen afstand nemen van GKV (H), dat een hoog scoringspercentage haalde (11-11 rust). De Leiderdorpers verdedigden naderhand scherper en liepen via 13-17 door naar een 21-25 zege. Kelly Bavelaar was goed op dreef met vijf doelpunten en juniore Simone Laman toonde zich met drie goals een goede vervangster voor Liesbeth van den Berg (enkelblessure).

Crescendo verdedigde in de derde klasse de koppositie met een 15-15 gelijkspel tegen Haarlem. Koen Huigsloot en Jasper de Jong namen de coaching waar, omdat trainer Gert Krook op wintersport is. Joris Cornelissen, Dennis van der Horst, Daan Huigsloot en Wesley van Oevern zetten een 9-12 achterstand om in een 13-12 voorsprong, maar uiteindelijk moest Van der Horst in de voorlaatste minuut het verdiende punt veilig stellen.

Poulegenoot Madjoe liep in de promotiestrijd duur puntverlies op door een 19-23 nederlaag tegen Helios. De Rijnsburgers konden na een periode van tien minuten zonder goals tussen 16-17 en 16-21 niet meer aanhaken, zodat de eerste thuisnederlaag onafwendbaar werd. Matthijs van Putten (5) en Marissa Bouwman (4) waren in de aanval nog het best op schot.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws