Overtuigende zege voor koploper Noordwijk

Overtuigende zege voor koploper Noordwijk
© Archieffoto: Hielco Kuipers
Denzel James zorgde voor twee treffers tegen het Amsterdamse Swift.

In een met name voor rust aantrekkelijk duel maakte Noordwijk overtuigend een einde aan de ongeslagen status van het Amsterdamse Swift. De formatie van coach Kees Zethof zegevierde op sportpark Duinwetering met 4-0.

De thuisploeg handhaafde zich dankzij de zege aan kop van de ranglijst. De voorsprong op het achtervolgende Achilles Veen bedraagt drie punten. Noordwijk zat halverwege het duel al op rozen. Nadat spits Tjeerd Westdijk al een paar kansen onbenut had gelaten, zette Denzel James de withemden in de elfde minuut op voorsprong. De pijlsnelle flankspeler besloot doeltreffend een rush vanaf de middenlijn.

Na een halfuur was James opnieuw trefzeker, nadat Swift-goalie Anthony van den Eerenbeemt een inzet van Raymond Manuputty maar half keerde. Vlak voor rust tekende verdediger Rob Overvliet, uit een hoekschop van Martijn le Congé, voor 3-0.

Na de doelwisseling moesten de Amsterdammers door een rode kaart voor Max van Waveren vlot met tien man verder. Gelukkig voor hen namen de Noordwijkers gas terug, al scoorden zij nog wel een keer. Westdijk bepaalde de eindstand op 4-0.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws