Tempo debuteert met zege in hoofdklasse korfbal

Tempo debuteert met zege in hoofdklasse korfbal
© Foto Hielco Kuipers
Marjolein Vonk van Tempo wringt zich langs haar verdedigster van Groen Geel om de bal van Tom Steenbeek te krijgen.

Tempo is de nieuwe veldkorfbalcompetitie begonnen met een 27-23 zege op Groen Geel.

De Alphenaren moesten in het duel der debutanten in de hoofdklasse wel twee keer een achterstand wegwerken (2-4, 11-13, 14-14 rust). Edwin van der Weijde (2), Marjolein Vonk, Tom Steenbeek en invaller Yoran Mark hadden krap zeven minuten nodig om hun club definitief aan de leiding te brengen tussen 16-16 en 21-17. ,,Dit is een mooie overwinning en ik denk op basis van de tweede helft ook verdiend”, stelde nieuwe trainer Frits Wip tevreden.

Pernix zag de titelaspiraties in de overgangsklasse meteen aangetast worden door een 18-14 nederlaag bij SDO (K). ,,Het was voor ons wennen om weer op een groot veld te spelen en teveel spelers waren niet in beste doen”, verklaarde coach Eric den Dekker het verlies. Myrre Hortensius (4), Vincent van Beek en Sven Kuipers (2) waren topscorers, terwijl routinier Daan Heijnis als invaller eenmaal doel trof.

Fiks zag de eerste drie schoten van Swift (M) gelijk door zijn mand vallen, maar de verdediging liet zich daarna niet meer overrompelen (3-0, 4-4, 10-9 rust). Tim van Polen (3), Melissa Heijne (2), Kevin Vreeken, Dominic van Welzen en invaller Sam Coli zorgden uit lang uitgespeelde aanvallen voor de definitieve ommekeer tussen 13-11 en 15-19. De eerstgenoemde schutter speelde voor Roy Vreeken, die nog niet fit genoeg bleek om te spelen.

Sporting Trigon gaf titelkandidaat Nieuwerkerk behoorlijk weerwerk, al leverde dat geen beloning op: 20-16 verlies. Danya Kling (2), Sabine Anneeze, Mandy Bekooy en Jordy Smeele konden 3-0 omzetten in 4-5, maar daarna was er steeds een achterstand van minstens twee punten. Marc Meulenbeld was met drie doelpunten een goede vervanger van Ferry Janssen, die in de laatste oefenwedstrijd tegen Tempo een enkelblessure opliep.

Velocitas incasseerde in de eerste klasse een teleurstellende 17-16 nederlaag bij Noviomagum. Debby Halvemaan (2), Christel Zwanenburg, Kevin de Boer en Ivar van Driel zetten hun club na 9-9 (rust) nog wel drie keer aan de leiding tot 13-14, maar daarna viel de aanval echter een kwartier stil. De thuisclub kreeg zodoende de kans om drie keer op rij te scoren (17-14) en liet zich ook niet meer achterhalen.

KZ Danaïden behaalde in de tweede klasse een moeizame 10-9 winst op KVK. ,,Wij werkten hard en hadden genoeg kansen, alleen de afwerking was er niet”, analyseerde trainer Wim Niesing. Denise Melman, Amy de Wit (2) en Lisa de Witt zorgden na de schamele 4-5 ruststand voor 7-5 en 9-9, waarna Jasper van der Vos met een eenhandige score in de laatste minuut matchwinnaar werd.

Crescendo startte in de derde klasse met een 13-11 nederlaag bij Helios. De Leidenaars kwamen door Joris Cornelissen, Daan Huigsloot (2), Daphne Hillebrand en Jorinde Hoogeboom van 3-1 op 5-7, maar de rust brak het goede ritme. Alleen Joey van Oevern (3) en invaller Jeroen Ooms scoorden nog na de pauze.

Poulegenoot Madjoe deed het bij De Vinken niet veel beter met 10-8 verlies. De Rijnburgers openden goed met treffers van nieuwelingen Eric Noort (3) en Tessa Paauw, maar raakten na 6-7 (rust) ontregeld door het fysieke tegenspel. Veelzeggend genoeg maakte Jasper de Koning de enige goal in de tweede helft uit een strafworp.

Vierdeklasser Fluks verloor na 14-6 (rust) met 21-13 van DKV maar de nieuwe coach Enrico Mud zag lichtpuntjes. ,,In de eerste helft verdedigden wij naïef, maar daarna gingen we toch gelijk op in de score”, constateerde hij. Maurits van Westerop (5) en Daan Passchier (3) leverden het leeuwendeel van de score.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws