Wat is wijsheid?

Wat is wijsheid?
Hij is één van de kleurrijkste voetballers in de eredivisie. Het hart op de tong, altijd in voor een geintje. Tegelijkertijd is Randy Wolters, die in 2008 debuteerde bij FC Utrecht, een serieuze professional. Jarenlang heeft de volksjongen uit de Leidse wijk De Kooi toegewerkt naar een terugkeer op het hoogste niveau. Dit seizoen doet de aanvaller van Go Ahead Eagles op geheel eigen wijze verslag van zijn belevenissen. Dit is aflevering 24.

Het liep deze week allemaal anders dan gepland. Ons trainingskamp naar Belek ging niet door. Veel spelers zagen het niet zitten vanwege de recente aanslagen in Turkije. De club wilde wel gaan, maar heeft besloten om naar de selectie te luisteren.

Aan de ene kant vind ik dat jammer, maar ik begrijp die jongens ook wel. Het is hun goed recht om dat gevoel te uiten. Dat is ook zeker ergens op gebaseerd, natuurlijk. Op de dag dat we van de club hoorden dat het niet doorging, was er een aanslag op een Turkse rechtbank.

Persoonlijk had ik er geen probleem mee gehad om in Belek op trainingskamp te gaan. Als je door Amsterdam loopt, kan het ook gevaarlijk zijn. Maar ik weet ook wel dat in Turkije momenteel veel meer aan de hand is. Dus ik kan me er in vinden dat die jongens zeggen: je moet het niet opzoeken. Wat is wijsheid op zo’n moment?

Ik ken best wat Nederlandse voetballers die momenteel in Turkije spelen. Hun ervaring is dat het heel rustig is. Alleen krijgen zij ook mee dat op andere plekken in het land vreselijke dingen gebeuren. Die lui die de aanslagen plegen willen dat wij in angst gaan leven. Ik denk dan: krijg het heen en weer. Ik leef lekker op mijn manier.

Een afgelast trainingskamp heb ik nooit eerder meegemaakt. In plaats daarvan hadden we een gewone trainingsweek, met een op het laatste moment ingelaste oefenwedstrijd bij Helmond Sport. In Belek is het lekker weer, hier moesten we op een gegeven moment de zaal in vanwege een bevroren veld. Op trainingskamp zouden we alléén met voetbal bezig zijn geweest, nu gingen we tussendoor gewoon naar huis. Dat vind ik zelf dan wel weer fijn, lekker bij het vrouwtje.

Wil je niks missen van Leidsch Dagblad? Like ons dan op Facebook!

Het laatste nieuws